Vrouw die puistje aanwijst op haar gezicht
Vrouw die puistje aanwijst op haar gezicht
Vrouw die puistje aanwijst op haar gezicht

Acne van zuivel

Acne van zuivel: waar of onwaar?

Acne van zuivel? En wil je geen zuivel meer gebruiken omdat je puistjes hebt? Dat is niet nodig. Er is niet echt wetenschappelijk bewijs dat zuivel schrappen uit je dieet, helpt tegen puistjes.

Als je puistjes hebt

Is dat erg vervelend. Misschien troost het je dat bijna iedereen in de puberteit wel last krijgt van puistjes. De een helaas wat meer dan de ander. En sommigen hebben er ook echt lang last van. Natuurlijk wil je daar iets aan doen. En vaak hoor je dan dat je met voeding resultaat kunt bereiken. Vooral adviezen als ‘geen suikers’, ‘geen chocolade’ en ‘geen melk’ gaan dan rond. Het is natuurlijk goed om niet te veel suiker te gebruiken. Maar dat dit puistjes kan voorkomen of genezen is niet bewezen. Hetzelfde geldt voor chocolade en zuivel.

Zuivel bij puistjes

Er zijn wel wat onderzoeken gedaan naar de relatie tussen zuivel en puistjes. De ene keer komt daaruit dat het weglaten van zuivel verbetering geeft, maar de andere keer ziet men dat effect niet. Waarschijnlijk spelen ook andere dingen een rol. Denk aan hormonen, verzorgen van de huid en erfelijkheid. Er is in elk geval geen reden om zuivel weg te laten als je puistjes hebt. Het wetenschappelijk bewijs daarvoor ontbreekt. Je kunt dus gerust de hoeveelheid zuivel nemen die bij jouw leeftijdscategorie past, ook als je acne hebt.

Zuivel producten

© 2024 Zuivel online

Bestelling gegevens

Kunnen wij helpen?