De productie van zuivel

Op deze pagina lees je alles over hoe zuivel gemaakt wordt. Zuivelproducten zoals melk, kaas en yoghurt leggen een lange weg af voordat het bij jou in de koelkast staat. Zuivelproducten worden gemaakt van melk. Het hele proces van de koe tot het zuivelproduct in jouw koelkast lees je hier.

Van de koe 

De productie van zuivel zoals melk, kaas en yoghurt begint natuurlijk bij de oerhollandse koe. Want van de melk van koeien worden zuivelproducten gemaakt. Klik hieronder om meer te lezen over de koe.

Over de koe

Boer

De boer en de boerin zijn echte dierenliefhebbers en zorgen voor hun koeien. De boer staat voor dag en dauw op om de koeien te melken en voert verschillende werkzaamheden uit op zijn boerderij. Een boer die koeien heeft voor de productie van melk noem je een melkveehouder.

Over de boer

Boerderij

Lees hier alles over de melkveehouderij (of boerderij). De melkveehouderij is een boerderij waar koeien verzorgd en gemolken worden. Het is een plek waar veel bedrijvigheid is!

Over de boerderij

Zuivelfabriek

Via de boerderij wordt de melk aangeleverd bij de zuivelfabriek. Hier wordt de melk gebruikt om allerlei lekkere zuivelproducten te maken. Van vla tot yoghurt en van kaas tot Skyr!

Over de zuivelfabriek

Koelkast

Uiteindelijk belandt het zuivelproduct via een supermarkt of winkel in jouw koelkast, klaar om lekker van te genieten!

Zuivelproducten
© 2024 Zuivel online

Bestelling gegevens

Kunnen wij helpen?