Kinderen melken koeien tijdens de boerderij excursie
Kinderen melken koeien tijdens de boerderij excursie
Kinderen melken koeien tijdens de boerderij excursie

Met de klas naar de boerderij

Boerderij bezoeken met de klas

Wil jij met de klas naar de boerderij? Goed idee! Kan je eindelijk eens zien hoe hard een boer elke dag werkt zodat wij allemaal lekkere en gezonde zuivel kunnen eten.

Met de klas naar de boerderij

Boerderij excursie met de klas

Een boerderij excursie met de klas is een unieke ervaring voor iedere leerling. De zuivelsector vindt het belangrijk dat kinderen zelf kunnen zien, horen, voelen en beleven waar ons voedsel vandaan komt. Contact met de basis waar je voedsel vandaan komt, kan bijdragen aan een gezonde voedselkeuze. Daarom worden boerderij excursies georganiseerd naar melkveehouderijen. Als voorbereiding op de excursies ontvangen de schoolklassen onze lespakketten met informatie-materiaal over de zuivelketen. Op educatieboerderijen kunnen schoolklassen in een veilige, hygiënische omgeving een kwalitatief verantwoorde boerderij excursie ervaren.

Educatieboerderij

Een educatieboerderij ontvangt schoolklassen uit het primair en voortgezet onderwijs. Een praktijkles op de boerderij voegt veel toe aan de theorie. Een boerderijles helpt kinderen en jongeren bij wereldoriëntatie en het besef van hun eigen wereld. Daarnaast is een bezoekje aan de boerderij gewoon hartstikke leuk. Door zelf te zien, horen, ruiken, proeven en voelen op educatieboerderij  doen de leerlingen een mooie ervaring op. 

Bekijk de brochure Tips boerderijbezoek om te zien wat tijdens een boerderijbezoek allemaal aan de orde komt. 

© 2024 Zuivel online

Bestelling gegevens

Kunnen wij helpen?