Kinderen melken koeien tijdens de boerderij excursie
Kinderen melken koeien tijdens de boerderij excursie
Kinderen melken koeien tijdens de boerderij excursie

Met de klas naar de boerderij

Wil je met je klas op bezoek bij een boerderij? Goed idee! Kan je eindelijk eens zien hoe hard een boer elke dag werkt zodat wij allemaal lekkere en gezonde zuivel kunnen eten.

Met de klas naar de boerderij

De zuivelsector vindt het belangrijk dat kinderen zelf kunnen zien, horen, voelen en beleven waar ons voedsel vandaan komt. Contact met de basis waar je voedsel vandaan komt, kan bijdragen aan een gezonde voedselkeuze. Daarom worden boerderijexcursies georganiseerd naar melkveehouderijen. Als voorbereiding op de excursies ontvangen de schoolklassen onze lespakketten met informatie-materiaal over de zuivelketen. Op educatieboerderijen kunnen schoolklassen in een veilige, hygiënische omgeving een kwalitatief verantwoorde boerderijles volgen.

Educatieboeren ontvangen schoolklassen uit het primair en voortgezet onderwijs. Een praktijkles op de boerderij voegt veel toe aan de theorie. Een boerderijles helpt kinderen en jongeren bij wereldoriëntatie en het besef van hun eigen wereld. Daarnaast is een bezoekje aan de boerderij gewoon hartstikke leuk. Door zelf te zien, horen, ruiken, proeven en voelen doen de leerlingen een mooie ervaring op. 

Bekijk de brochure Tips boerderijbezoek om te zien wat tijdens een boerderijbezoek allemaal aan de orde komt. 

© 2021 Zuivel online

Bestelling gegevens

Kunnen wij helpen?