Verschillende soorten kazen en kannen melk
Verschillende soorten kazen
Verschillende soorten kazen

Wat zit er in zuivel?

Je kunt het misschien niet direct aan de buitenkant zien, maar zuivel levert je verrassend veel verschillende voedingsstoffen die we dagelijks nodig hebben. Eiwitten, calcium, kalium, fosfor, zink, foliumzuur en vitamine A, B2 en B12. Allemaal belangrijk voor je lichaam.

Wat zijn voedingsstoffen?

Alles wat je eet, wordt in je lichaam verteerd. Dat betekent dat alles wat jij in je mond stopt in je maag en je darmen wordt afgebroken tot heel kleine stukjes. Zo klein dat ze kunnen worden opgenomen in je bloed. Die kleine stukjes worden ook wel voedingsstoffen genoemd. Denk hierbij aan eiwitten,

koolhydraten, vetten, vitamines en mineralen. Al die voedingsstoffen spelen een rol in je lichaam. Ze zijn bijvoorbeeld nodig voor de werking van hormonen, of ze leveren je energie. Voor het functioneren van je lichaam is het belangrijk dat je voeding alle voedingsstoffen levert. Dit geldt voor iedereen, van piepjong tot stokoud!

De waarde van zuivel

Als het gaat om zuivel, zit je goed qua voedingsstoffen. In zuivel zitten namelijk veel verschillende voedingsstoffen. Melk en melkproducten leveren je eiwitten. en vetten en zijn een bron van calcium, vitamine B2 en vitamine B12. Zuivel is daarom belangrijk in een gezonde voeding.

Naar zuivel en gezondheid
© 2021 Zuivel online

Bestelling gegevens

Kunnen wij helpen?