Kinderen Fit op school
Kinderen Fit op school
Kinderen Fit op school

Fit op school

Een lespakket voor groep 1 t/m 8 van de basisschool over gezonde voeding en bewegen. Lees meer over het Fit op school lespakket op deze pagina!

Lesprogramma
Gezonde voeding en Bewegen

Fit op school gaat over gezonde voeding en bewegen. Als je op jonge leeftijd een gezond eet- en beweegpatroon ontwikkelt, heb je daar je hele leven profijt van. Met dit lespakket leren kinderen wat gezonde voeding is en krijgen ze veel beweegplezier.

Lessen voor alle basisschoolgroepen

Met het lespakket ‘Fit op School’ willen we dat kinderen worden gestimuleerd om bewuster met voeding en bewegen om te gaan. Het lespakket heeft lessen voor alle groepen van de basisschool: van de jongste kleuter tot de oudste bovenbouwer. Voor elk groep zijn er 4 lessen. De lessen sluiten op elkaar aan, maar zijn ook los of in een andere volgorde te gebruiken.

Bekijk het gratis lespakket

Lespakket groep 1 – 4

Voor groep 1 tot en met 4 bestaat het pakket uit praatplaten en bewegingslessen. In vier lessen ontdekken de kinderen onder andere het goede van groente en fruit, brood en zuivel. Ze bekijken wat ze in hun pauze eten. Hoe gezond is het? Hoe zou het gezonder kunnen? Elke les bespreken de kinderen een praatplaat in de klas en krijgen ze een bewegingsles op het schoolplein. Zo ervaren ze dat je je lekker fit gaat voelen door te bewegen.

Lespakket 5 - 8

Het pakket voor groep 5 tot en met 8 bestaat uit lesvideo’s en bewegingslessen. In vier lessen ontdekken de kinderen onder andere het goede van groente en fruit, brood en zuivel. Ze bekijken wat ze in hun pauze eten. Hoe gezond is het? Hoe zou het gezonder kunnen? Elke les bespreken de kinderen een stelling die gepresenteerd wordt door Naomi van As, Olympisch hockeyster. Als topsportster weet zij als geen ander wat goed is voor je lichaam. Vervolgens krijgen de kinderen een bewegingsles op het schoolplein, waardoor ze zich lekker fit gaan voelen.

Onderwijs Video's

© 2024 Zuivel online

Bestelling gegevens

Kunnen wij helpen?