Kinderen in klaslokaal
Klas met kinderen
Kinderen in de klas
Bestel gratis lesmateriaal

Onderwijs

Lesmateriaal Zuivel

Als je op jonge leeftijd een gezond eet- en beweegpatroon ontwikkelt, heb je daar je hele leven profijt van. De zuivelsector geeft invulling aan deze visie door leerlingen met lesmaterialen te informeren over de gehele zuivelketen onder de noemer ‘Natuurlijk Zuivel’.  Er is gedrukt en digitaal lesmateriaal beschikbaar, met daarbij horende docentenhandleidingen voor de groepen 1 t/m 8 van het basisonderwijs. Voor de onderbouw VMBO is het digitale pakket Say Cheese beschikbaar. Leerkrachten kunnen deze lesmaterialen hier bestellen of downloaden. 

Bekijk het lesmateriaal

Lespakketten Natuurlijk Zuivel

Gratis lesmateriaal bestellen

De Nederlandse zuivelsector heeft lesmateriaal ontwikkeld voor alle leeftijdsgroepen in het basisonderwijs. Zo komen kinderen te weten waar melk vandaan komt en hoe je gezond kunt eten. Er is gedrukt en digitaal lesmateriaal beschikbaar, met daarbij horende docentenhandleidingen voor de groepen 1 t/m 8 van het basisonderwijs: Tim zoekt de koe (groep 1-4), Op de boerderij van Jet (groep 5-6) en Natuurlijk zuivel (groep 7-8). Voor groep 5-6 en 7-8 is ook een Boerderijbewijs beschikbaar. Leerkrachten kunnen deze lesmaterialen gratis ontvangen of downloaden

Bestel lesmateriaal

Spreekbeurten en werkstukken

Voor groep 5-6, groep 7-8 en VMBO vind je hier informatie voor het maken van een spreekbeurt, presentatie of werkstuk. Verschillende zuivelonderwerpen komen aan bod: de koe, productie van zuivel, gek op kaas, zuivel is gezond, techniek op de boerderij, duurzaam boeren, economie en handel en werken in de zuivelwereld. Ook zijn er presentatiesjablonen, filmpjes, leuke tools en een handig stappenplan beschikbaar.

Naar spreekbeurten

Leuk voor in de klas

Ben jij leraar op een basisschool en ben je op zoek naar leuke materialen voor in de klas? Op deze website kan je gratis lesmateriaal bestellen of downloaden. En we hebben ook leuke gadgets voor in de klas, zoals posters en kleurplaten. Bestel of download deze hier. We hebben ook een aantal leuke knutseltips voor je verzameld! Maak bijvoorbeeld samen met de leerlingen een Joepie de Koe pop-up.

Naar de knutseltips

Video's voor in de klas!

© 2024 Zuivel online

Bestelling gegevens

Kunnen wij helpen?