Kinderen leren in de klas
Kinderen leren in de klas
Kinderen leren in de klas

Lespakketten voor groep
5-6

Lesmateriaal groep 5-6

Met het lesprogramma ‘Natuurlijk Zuivel! – Op de boerderij van Jet’ leren leerlingen uit groep 5-6 van alles over zuivel. Wat is zuivel? Welke weg legt de melk van een koe af? Hoe gaan moderne melkveebedrijven om met duurzaamheid?

Wat is zuivel? Welke weg legt de melk van een koe af? Hoe gaan moderne melkveebedrijven om met duurzaamheid? Met het lesprogramma ‘Natuurlijk Zuivel! – Op de boerderij van Jet’ leren leerlingen uit groep 5-6 van alles over zuivel. In de digitale omgeving vormen vlogs van boerin Jet en een interactieve klikplaat van Jets boerderij de spil van het materiaal. Jets boerderij brengt de wereld van zuivel tot leven en geeft een inkijkje in het werken en leven op een melkveehouderij.

Naast de herkomst van zuivel gaat het materiaal uitgebreid in op gezonde voeding, verantwoorde keuzes maken en de rol van zuivel binnen de Schijf van Vijf. De inhoud van de lessen is gebaseerd op het leerplankader voeding van SLO en de criteria van Jong Leren Eten en Gezonde School. De opdrachten in het modulair opgebouwde lespakket zijn afwisselend en speels van aard, met aandacht voor 21e-eeuwse vaardigheden, ontdekkend leren en ouderbetrokkenheid.

Werkboek ‘Op de boerderij van Jet’

Het lespakket ‘Op de boerderij van Jet’ bestaat uit een werkboekje, een docentenhandleiding en een poster voor in de klas. Jets boerderij brengt de wereld van zuivel tot leven en geeft een inkijkje in het werken en leven op een melkveehouderij. Het lesmateriaal is flexibel te gebruiken samen met de digitale omgeving.

Bestel het gratis lesmateriaal

Interactieve digibordlessen

In de digitale omgeving komen leerlingen alles te weten over de herkomst van zuivel. Zo is er een interactieve klikplaat van Jets boerderij en beantwoordt Jet in vlogs interessante vragen. Daarnaast zijn er afsluitende quizjes voor de leerlingen en een interactieve infographic over een melkpak.

Naar de digibordlessen

Boerderijbewijs groep 5-6

Met het Boerderijbewijs kunnen leerlingen uit groep 5-6 die een educatieles op een melkveehouderij hebben gevolgd checken of ze alles weten van de herkomst van zuivel.

Bestel boerderijbewijs

Spreekbeurt en werkstuk

Leuk dat je aan de slag gaat met een spreekbeurt over zuivel! Op deze plek vind je alle informatie en tips die je nodig hebt. Ook vind je hier allerlei handige hulpmiddelen om je presentatie of werkstuk nog leuker en mooier te maken. Bijvoorbeeld afbeeldingen, filmpjes en een mooi PowerPointsjabloon voor je presentatie.

Aan de slag!

Fit op school

Wat is gezonde voeding? En waarom is bewegen belangrijk? Het antwoord op deze en andere vragen vinden de leerlingen via de lesvideo’s ‘Vraag het Naomi’ met Naomi van As en de bewegingslessen uit het lespakket ‘Fit op school’.

Naar 'Fit op School' lespakket

Video's over zuivel

© 2024 Zuivel online

Bestelling gegevens

Kunnen wij helpen?