Kinderen lopend vanuit school
Kinderen op het schoolplein
Kinderen op het schoolplein

Lespakketten voor groep
7-8

Lesmateriaal groep 7-8

Met het lesprogramma ‘Natuurlijk Zuivel!’ ontdekken leerlingen uit groep 7-8 van alles over zuivel. Hoe ziet het proces van melk tot zuivel eruit? Hoe gaan moderne melkveebedrijven om met duurzaamheid? En wie werken er allemaal in de zuivelsector? 

Het lesmateriaal voor groep 7 en 8 bestaat uit een aantrekkelijke krant met allemaal leuke opdrachten en puzzels over zuivel, een website met digitale opdrachten en een video waarin leerlingen meekijken op de boerderij. Zo ontdek je bijvoorbeeld wanneer een koe een vaars is, waarom elke koe haar eigen paspoort heeft en welke handige informatie je allemaal kunt vinden op een pak zuivel. Ook vertellen de jonge boeren Ruben, Kristian en Marleen enthousiast over het werk op hun boerderij.

Naast de herkomst van zuivel gaat het materiaal uitgebreid in op gezonde voeding, verantwoorde keuzes maken en de rol van zuivel binnen de Schijf van Vijf. De inhoud van de lessen is gebaseerd op het leerplankader voeding van SLO en de criteria van Jong Leren Eten en Gezonde School. De opdrachten in het modulair opgebouwde lespakket zijn afwisselend en speels van aard, met aandacht voor 21e-eeuwse vaardigheden.

Zuivelkrant

De Zuivelkrant staat boordevol leuke opdrachten en puzzels over zuivel. Met extra tips om verspilling tegen te gaan en een thuisquiz om de kennis van de ouders te testen.

Bestel het gratis lesmateriaal!

Interactieve digibordopdrachten

In de digitale omgeving komen leerlingen alles te weten over de herkomst van zuivel. Na het bekijken van de introductiefilm waarin boer Kristian en boerin Marleen over hun werk vertellen, kunnen de leerlingen zelf aan de slag met verschillende interactieve opdrachten. Zo is er een interactieve klikplaat van de boerderij met quizvragen. Ontdekken ze alles over de koe en het proces van melk tot zuivelproduct. En leren ze welke producten wel en niet in de Schijf van Vijf zitten. Tot slot is er een quiz over de beroepen in de zuivelsector.

Naar de digibordopdrachten

Boerderijbewijs groep 7-8

Met het Boerderijbewijs kunnen leerlingen uit groep 7-8 die een educatieles op een melkveehouderij hebben gevolgd checken of ze alles weten van de herkomst van zuivel.

Bestel Boerderijbewijs

Spreekbeurt en werkstuk

Leuk dat je aan de slag gaat met een spreekbeurt over zuivel! Op deze plek vind je alle informatie en tips die je nodig hebt. Ook vind je hier allerlei handige hulpmiddelen om je presentatie of werkstuk nog leuker en mooier te maken. Bijvoorbeeld afbeeldingen, filmpjes en een mooi PowerPointsjabloon voor je presentatie.

Aan de slag!

Fit op school

Wat is gezonde voeding? En waarom is bewegen belangrijk? Het antwoord op deze en andere vragen vinden de leerlingen via de lesvideo’s ‘Vraag het Naomi’ met Naomi van As en bewegingslessen uit het lespakket ‘Fit op school’.

Naar 'Fit op School' lespakket

Video's over zuivel

© 2024 Zuivel online

Bestelling gegevens

Kunnen wij helpen?