Kinderen lopend vanuit school
Kinderen op het schoolplein
Kinderen op het schoolplein

Lespakketten voor groep
7-8

Lesmateriaal groep 7-8

Hoe wordt kaas gemaakt en waar is melk goed voor? Met het gratis magazine ‘Natuurlijk zuivel’ ontdekken leerlingen uit groep 7-8 alles over zuivel. Het materiaal is geschikt als voorbereiding op een bezoek aan een melkveehouderij. Er zijn ook uitdagende digitale opdrachten en filmpjes speciaal ontwikkeld voor het digibord en tablet. Bij het magazine hoort ook een docentenhandleiding met daarin meerdere opdrachten die jij in de klas kunt doen. Het lesmateriaal sluit aan bij de kerndoelen van ‘Mens en samenleving’, ‘Natuur’ en ‘Techniek en ruimte’.

Natuurlijk zuivel

Hoe wordt kaas gemaakt? Met het gratis magazine ‘Natuurlijk zuivel’ ontdekken leerlingen uit groep 7-8 van alles over zuivel.

Bestel het gratis lesmateriaal!

Interactieve digibordlessen

Wil jij een interactieve les organiseren over zuivel? Ga dan aan de slag met de ‘Zuivelquiz’, ‘Zuivelsommen’ en de ‘Filmvragen’ die speciaal zijn ontwikkeld voor het digibord en tablet.

Naar de digibordlessen

Boerderijbewijs groep 7-8

Met het Boerderijbewijs kunnen leerlingen uit groep 7-8 die een educatieles op een melkveehouderij hebben gevolgd checken of ze alles weten van de herkomst van zuivel.

Bestel Boerderijbewijs

Spreekbeurt en werkstuk

Leuk dat je aan de slag gaat met een spreekbeurt over zuivel! Op deze plek vind je alle informatie en tips die je nodig hebt. Ook vind je hier allerlei handige hulpmiddelen om je presentatie of werkstuk nog leuker en mooier te maken. Bijvoorbeeld afbeeldingen, filmpjes en een mooi PowerPointsjabloon voor je presentatie.

Aan de slag!

Fit op school

Wat is gezonde voeding? En waarom is bewegen belangrijk? Het antwoord op deze en andere vragen vinden de leerlingen via de lesvideo’s ‘Vraag het Naomi’ met Naomi van As en bewegingslessen uit het lespakket ‘Fit op school’.

Naar 'Fit op School' lespakket

Video's over zuivel

© 2023 Zuivel online

Bestelling gegevens

Kunnen wij helpen?