Kinderen in de klas
Kinderen in de klas
Kinderen in de klas

Lespakketten Onderbouw
VMBO

Digitale lessen voor VMBO

Waarom is de zuivelsector belangrijk voor de Nederlandse economie? En hoe zit het met zuivel en gezondheid? In 3 digitale lessen voor leerlingen in de onderbouw van het vmbo (1-2) kom je alles te weten over zuivel! In het lespakket zitten opdrachten, werkbladen en filmpjes en voor de leraren een handleiding. De lessen sluiten aan bij de kerndoelen van ‘Mens en natuur’ en ‘Mens en maatschappij’ voor de vakken biologie, verzorging, Aardrijkskunde en Economie.

Interactieve digibordlessen

Wil jij een aanvulling op je lessen voor Biologie, Verzorging, Aardrijkskunde en Economie? Ga dan aan de slag met de 3 interactieve lessen voor het digibord en de tablet!

Naar de digiomgeving

Spreekbeurt en werkstuk

Leuk dat je aan de slag gaat met een spreekbeurt over zuivel! Hier vind je alle informatie en tips die je nodig hebt. Bijvoorbeeld afbeeldingen, filmpjes en een mooi PowerPointsjabloon voor je presentatie. Er zijn acht zuivelonderwerpen die je in je spreekbeurt of werkstuk kan behandelen.

Aan de slag!

Bezoek een zuivelfabriek

Wil je samen met een VMBO klas op bezoek bij een zuivelfabriek. Kijk dan op Zuivel Werkt!

Daar vind je ook meer informatie over opleidingen in de zuivelsector. De zuivelwereld heeft opleidingen op elk niveau. Het MBO biedt goede en praktische opleidingen voor de beroepen op deze website.

Meer informatie

Video's over zuivel

© 2024 Zuivel online

Bestelling gegevens

Kunnen wij helpen?