Zelf chocoladeletters maken
Zelf chocoladeletters maken
Zelf chocoladeletters maken

Zelf chocoladeletters maken

Je hoeft geen keukenprinses of chocoladewonder te zijn om eigen chocoladeletters te maken. Met deze tips maak je op een gemakkelijke en leuke manier je eigen chocoladeletter.

Wat heb je nodig?

  • Cacaopoeder (220 gram)
  • Boter (170 gram)
  • Poedersuiker (100 gram)
  • Melk (150 ml)
  • Zout (1/4 theelepel)
  • Water (235 ml)
  • Decoraties (kruidnoten, schuimpjes, sprinkles

Klaarzetten:

  • Keukenmachine of handmixer
  • Bakpapier
  • Schaal
  • Pannetje
  • Lepel om te roeren
  • Chocoladeletter mal

Aan de slag!

Stap 1:
Meng de cacao met de boter. Doe het cacaopoeder en de zachte boter in een schaal en roer het tot het een pasta is.

Stap 2:
Vul een pan met water. Zet de schaal met het chocolademengsel op de pan met water, en breng het water zachtjes aan de kook, op laag vuur. Verhit tot het heet is, regelmatig roerend. Schraap de chocolade regelmatig van de zijkanten met een spatel, om verbranden te voorkomen. Als de pasta heet is (maar niet kookt) haal je de schaal van de pan met water af, en roer je nogmaals tot het helemaal glad is.

Stap 3:
Doe de melk en suiker erbij. Roer de pasta en voeg geleidelijk melk en suiker toe. Mix goed tot de pasta glad en romig is. Proef, en voeg nog meer suiker toe als dat nodig is, en zout als je dat wilt

Stap 4:
Giet het in een lettervorm. Zet het in de koelkast tot de chocola gestold is.

Stap 5:
Daarna begint het leukste werk: decoreren! En dat kun je zo gek maken als je wilt. Ga je voor een traditionele melkchocoladeletter met cappuccino kruidnoten, chocoladesprinkles en een chocolade sint? Of een discoletter met schuimpjes, vrolijk gekleurde kruidnoten en confetti sprinkles?

Stap 6:
Laat de chocoladeletters daarna uitharden en val aan. Of bewaar ze in de koelkast voor later gebruik.

© 2024 Zuivel online

Bestelling gegevens

Kunnen wij helpen?