Je hoeft geen keukenprinses of chocoladewonder te zijn om eigen chocoladeletters te maken. Met deze tips maak je op een gemakkelijke en leuke manier je eigen chocoladeletter.
Stap 1:
Meng de cacao met de boter. Doe het cacaopoeder en de zachte boter in een schaal en roer het tot het een pasta is.
Stap 2:
Vul een pan met water. Zet de schaal met het chocolademengsel op de pan met water, en breng het water zachtjes aan de kook, op laag vuur. Verhit tot het heet is, regelmatig roerend. Schraap de chocolade regelmatig van de zijkanten met een spatel, om verbranden te voorkomen. Als de pasta heet is (maar niet kookt) haal je de schaal van de pan met water af, en roer je nogmaals tot het helemaal glad is.
Stap 3:
Doe de melk en suiker erbij. Roer de pasta en voeg geleidelijk melk en suiker toe. Mix goed tot de pasta glad en romig is. Proef, en voeg nog meer suiker toe als dat nodig is, en zout als je dat wilt
Stap 4:
Giet het in een lettervorm. Zet het in de koelkast tot de chocola gestold is.
Stap 5:
Daarna begint het leukste werk: decoreren! En dat kun je zo gek maken als je wilt. Ga je voor een traditionele melkchocoladeletter met cappuccino kruidnoten, chocoladesprinkles en een chocolade sint? Of een discoletter met schuimpjes, vrolijk gekleurde kruidnoten en confetti sprinkles?
Stap 6:
Laat de chocoladeletters daarna uitharden en val aan. Of bewaar ze in de koelkast voor later gebruik.