Kijk, ruik, proef en vouw!

Twijfel jij ook wel eens met zuivel of het product na de datum nog geconsumeerd kan worden? We gooien met elkaar jaarlijks veel zuivel weg, simpelweg omdat we niet zeker weten of het nog veilig te eten is. Met meer begrip over houdbaarheid kunnen we voedsel langer gebruiken.

De houdbaarheid

Op zuivelproducten staat een ‘Tenminste Houdbaar Tot’-datum. Tot en met die datum heeft het product een optimale kwaliteit. Dit betekent niet dat je het ná die datum direct moet weggooien. Mits koel bewaard is melk en yoghurt vaak nog goed, ook als de THT-datum is verlopen. Vertrouw op je zintuigen: gebruik je ogen, neus en mond om te weten of iets nog goed is. Kijk of het er goed uitziet, ruik even en proef of het nog lekker is!

Haal alles eruit wat erin zit

Je staat er misschien wel eens bij stil. Dat het zonde is dat we voedsel verspillen doordat een deel in de verpakking achterblijft. Ook yoghurt en vla pakken worden vaak niet goed leeggemaakt waardoor er nog een extra portie achterblijft. Dat is natuurlijk zonde, want dat laatste restje kun je nog goed eten en is bovendien verstorend in het recyclingproces. Daarom is het goed te weten dat je door slim te vouwen je ook het laatste restje uit je pak vla of yoghurt krijgt.

Kijk voor meer informatie op www.zuivelpak.nl

© 2024 Zuivel online

Bestelling gegevens

Kunnen wij helpen?