Zuinig op Zuivel

Een derde van al het voedsel in de wereld gaat verloren of wordt weggegooid. Dat is zonde, want voor de productie van voedsel is land, water en energie nodig. En er is tijd en zorg aan besteed. Als je voedsel weggooit – of het nou een glas melk is of een boterham – gooi je dus veel meer weg dan het product alleen.

Zuinig-op-zuiveltips
Ongeveer de helft van alle voedselverspilling in Nederland gebeurt thuis. Ook melk, yoghurt en andere zuivel wordt weggegooid. Dat is zonde van al dat lekkers én goeds, want zuivel bevat veel voedingsstoffen die we nodig hebben om gezond te blijven. Zoals calcium, vitamine B2 en B12 en eiwitten van hoge kwaliteit. Op deze website vind je tips om verspilling van zuivel te voorkomen: hoe je zuivel het beste bewaart en hoe je het laatste beetje yoghurt of vla uit een pak haalt. Je vindt hier ook informatie over de betekenis van de houdbaarheidsdatum en hoe je verder kunt helpen om minder voedsel te verspillen.

Zuinig van gras tot glas
In de Nederlandse zuivelketen hebben melkveehouders en zuivelondernemingen veel gedaan om de keten duurzamer te maken en voedselverspilling te voorkomen. Dankzij innovatie, nieuwe kennis en goede samenwerking gaat er weinig tot geen voedsel verloren in de zuivelketen. Ook daarover vind je meer informatie op deze site.