Hoe wordt kaas gemaakt en waar is melk goed voor? Met het gratis magazine ‘Natuurlijk zuivel’ ontdekken leerlingen uit groep 7-8 alles over zuivel. Het materiaal is geschikt als voorbereiding op een bezoek aan een melkveehouderij. Er zijn ook uitdagende digitale opdrachten en filmpjes speciaal ontwikkeld voor het digibord en tablet. Bij het magazine hoort ook een docentenhandleiding met daarin meerdere opdrachten die jij in de klas kunt doen. Het lesmateriaal sluit aan bij de kerndoelen van ‘Mens en samenleving’, ‘Natuur’ en ‘Techniek en ruimte’.
Hoe wordt kaas gemaakt? Met het gratis magazine ‘Natuurlijk zuivel’ ontdekken leerlingen uit groep 7-8 van alles over zuivel.
Bestel het gratis lesmateriaal!Wil jij een interactieve les organiseren over zuivel? Ga dan aan de slag met de ‘Zuivelquiz’, ‘Zuivelsommen’ en de ‘Filmvragen’ die speciaal zijn ontwikkeld voor het digibord en tablet.
Naar de digibordlessenWil je met je klas op bezoek bij een boerderij? Goed idee! Kan je eindelijk eens zien hoe hard een boer elke dag werkt zodat wij allemaal lekkere en gezonde zuivel kunnen eten.
Boek een excursieMet het Boerderijbewijs kunnen leerlingen uit groep 7-8 die een educatieles op een melkveehouderij hebben gevolgd checken of ze alles weten van de herkomst van zuivel.
Bestel BoerderijbewijsLeuk dat je aan de slag gaat met een spreekbeurt over zuivel! Op deze plek vind je alle informatie en tips die je nodig hebt. Ook vind je hier allerlei handige hulpmiddelen om je presentatie of werkstuk nog leuker en mooier te maken. Bijvoorbeeld afbeeldingen, filmpjes en een mooi PowerPointsjabloon voor je presentatie.
Aan de slag!Wat is gezonde voeding? En waarom is bewegen belangrijk? Het antwoord op deze en andere vragen vinden de leerlingen via de lesvideo’s ‘Vraag het Naomi’ met Naomi van As en bewegingslessen uit het lespakket ‘Fit op school’.
Naar 'Fit op School' lespakket