Wat zit er in zuivel?

Wat zit er allemaal in zuivel? Melk en melkproducten leveren essentiële voedingsstoffen.

Hier vind je een overzicht van de belangrijkste voedingsstoffen in melk en hun betekenis voor je lichaam:

Eiwitten

In zuivel zitten eiwitten om weefsels zoals spieren in optimale conditie te houden en zorgt voor sterke botten. Lees meer over eiwitten in zuivel

Vitamine B2

Vitamine B2 zit in zuivel en helpt bij vermoeidheid en het vrijmaken van energie uit voeding. Vitamine B2 heeft een positieve werking op je zenuwstelsel en is belangrijk voor je gezichtsvermogen. Het zorgt ook voor de instandhouding van rode bloedcellen en de huid.

Vitamine B12

Ook een andere vitamine B, namelijk vitamine B12 zit in zuivel. Het is goed voor je zenuwstelsel en ondersteunt de aanmaak van rode bloedcellen. Tegelijkertijd zorgt B12 voor een goede weerstand en helpt je bij je concentratievermogen.

Kalium

In zuivel zit kalium, wat goed is voor je zenuwstelsel en normale werking van je spieren. Het helpt ook bij het behoud van een normale bloeddruk.

Calcium

De calcium zorgt voor sterke botten en tanden, is goed voor je spieren én ondersteunt de bloedstolling en spijsvertering.

Fosfor

Fosfor in zuivel geeft stevigheid aan botten en tanden.

Foliumzuur

Foliumzuur heb je nodig voor de groei en voor vorming van witte en rode bloedcellen.

Zink

In zuivel zit zink en dat is goed voor een goede opbouw van spieren, botten, huid en haren en laat je afweersysteem goed functioneren.

Klik hieronder op een van de tegels voor meer info of ga naar Belangrijke voedingstoffen in zuivel of Voedingswaarden zuivel