Roerei met groene kruiden

Gepubliceerd: 18 oktober 2016

Lunch voor 2 personen (10 minuten)

Benodigdheden

  • 3 eieren
  • 3 eetlepels halfvolle melk
  • zout en peper
  • 1 klontje boter*
  • 2 eetlepels fijngesneden groene kruiden (peterselie, kervel, bieslook)
  • 4 sneetjes geroosterd bruinbrood
Bereiding

Klop de eieren los met de melk. Voeg naar smaak zout en peper toe.
Verhit de boter in een koekenpan. Giet het eimengsel erin en bak het al roerende tot het ei bijna is gestold. Meng de groene kruiden erdoor en bak nog kort.
Serveer het roerei met het geroosterde brood.

* Wilt u de berekening van het verzadigd vet volgen, neem dan 1 eetlepel vloeibare margarine.

Voedingswaarden
330 kcal, 16 g eiwit, 15 g vet (waarvan 3 g verzadigd vet), 33 g koolhydraten.
Bovenstaande waarden zijn per persoon.