Pitabroodje met kip en gekruide yoghurt

Gepubliceerd: 11 oktober 2016

Lunch voor 2 personen (10 minuten)

Benodigdheden

  • 100 gram kipfilet
  • zout en peper
  • 1 eetlepel boter of zonnebloemolie
  • 1 rijpe perzik of nectarine
  • 2 eetlepels magere yoghurt
  • 1 theelepel shoarmakruiden
  • ½ cayennepeper
  • 2 pitabroodjes
  • 50 gram geraspte wortel
Bereiding

Snijd de kipfilet in kleine blokjes en bestrooi ze met zout en peper. Verhit de boter in een koekenpan en bak de kipfiletblokjes in 3 minuten goudbruin en gaar.
Verwijder de pit uit de perzik en snijd het in blokjes. Meng de yoghurt met de kruiden en voeg zout naar smaak toe.
Snijd de pitabroodjes open, vul ze met de geraspte wortel, kipfiletblokjes en perzik en giet er de yoghurtsaus over.

Voedingswaarden
245 kcal, 17 g eiwit, 7 g vet (waarvan 2 g verzadigd vet), 29 g koolhydraten.
Bovenstaande waarden zijn per persoon.