Aspergesoepje

Gepubliceerd: 5 augustus 2016

Lunch voor 2 personen (20 minuten)

Benodigdheden

  • 250 gram asperges
  • ¼ liter groentebouillon
  • 2 dl kookroom light
  • ½ theelepel suiker
  • zout en peper
  • 2 plakjes rauwe ham
  • 4 volkorensoepstengels

Bereiding

Maak de asperges schoon en snijd ze in stukjes. Giet de bouillon en de kookroom in een pan en breng het aan de kook. Voeg de asperges en de suiker toe en kook de stukjes in 15 minuten gaar. Neem na 10 minuten de kopjes van de asperges uit de soep en houd ze warm. Pureer de soep met een staafmixer en voeg naar smaak zout en peper toe.
Snijd de plakjes rauwe ham in de lengte doormidden en wikkel ze om de soepstengels. Doe de soep in kommen, voeg de aspergeskopjes eraan toe en serveer de soep met de soepstengels.Tip: De soep kan ook bereid worden met asperges uit een pot.

Voedingswaarden
190 kcal, 8 g eiwit, 10 g vet (waarvan 1 g verzadigd vet), 18 g koolhydraten.
Bovenstaande waarden zijn per persoon.