Aardappelsalade met komkommer en zure room

Gepubliceerd: 23 december 2015

Hoofdgerecht voor 2 personen (30 minuten)

Benodigdheden

  • 500 gram aardappelen
  • zout en peper
  • ½ komkommer
  • 1 kleine ui
  • 12 radijsjes
  • 20 gram rucola
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • ½ theelepel suiker
  • 100 ml zure room
  • 1 eetlepel fijngesneden dille
  • 100 gram gerookte zalm
Bereiding

Kook de aardappelen in de schil in water met zout in 20 minuten gaar. Spoel de aardappelen met koud water en pel ze direct. Snijd de aardappelen in blokjes.
Verwijder de zaadlijsten uit de komkommer en snijd het in blokjes. Pel en snipper de ui. Snijd de radijsjes in plakjes. Snijd de rucola grof. Meng in een grote kom de aardappelen met de komkommer, ui, radijsjes en rucola. Schep de azijn, suiker, zure room en dille erdoor en voeg naar smaak zout en peper toe. Laat de salade in de koelkast goed koud worden (2 uur).
Serveer de salade met de gerookte zalm.

Voedingswaarden
445 kcal, 21 g eiwit, 15 g vet (waarvan 7 g verzadigd vet), 56 g koolhydraten
Bovenstaande waarden zijn per persoon.